Lhasa Apso Club Nederland de eerste Lhasa Apso Club in Nederland erkend door de Raad van Beheer,

Start

Nieuws

Bestuur & contact
Ereleden
Lidmaatschap
Pupinformatie
Clubinformatie
Evenementen

Kalender

Fokkers
 Fokreglement
Gezondheid
Foto's 

Leden foto pagina

  Foto Archief

Lhasa Apso ras
Rasstandaard
Keurmeesters
Pups beschikbaar
Links & Sponsors
Disclaimer
English engelse lhasa tekst
 

 

Lhasa Apso, rasvereniging, club, Nederland

Lhasa Apso Pup info,

Pupinformatie;

 • Lhasa Apso Pups te koop of verwacht

  Gefokt conform de reglementen van de LACN.

  De Lhasa Apso Club Nederland biedt pupinformatie aan door middel van vermelding nestjes.

  De nestjes met puppy's die op deze pagina vermeld worden zijn gecontroleerd en goedgekeurd, conform de reglementen van de Lhasa Apso Club Nederland en de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland.


  Geboren: Lhasa Apso puppy's bij ons ERE lid Mevr S van Tatenhove van Roosenbroek, Kennel EL Minja's,
   
 • Lhasa Apso website of Tel: 0031618880167

 •  
 • wetenswaardigheden

 • Op zoek naar een pup?


  - Informatie vooraf;

  Vaak is het erg moeilijk om aanbiedingen van fokkers in tijdschriften of op internet kritisch te beoordelen en om het kaf van het koren te scheiden.
 • Daarom hebben wij een aantal zaken die daarmee te maken hebben op een rijtje gezet. Ga dus niet verder rondkijken voor je dit hebt gelezen.

  Uiteraard koop je een pup nooit in een winkel of op Marktplaats! Daar horen ze niet thuis.

  Een pup koop je ook niet zomaar bij de eerste de beste ‘fokker’ die honden aanbiedt. Ze zien er natuurlijk allemaal schattig uit, die kleine pups, maar ze worden snel groot en maken ongeveer 13 tot 18 jaar deel uit van je gezin. Je kan dus maar beter al het mogelijke doen om een hond in huis te halen die goed gesocialiseerd is en gefokt uit lijnen met zo weinig mogelijk gezondheid problemen en waarvan de voorouders bekend zijn.

  Wat verstaan wij onder een goede fokker?

  Een goede fokker is iemand die gepassioneerd is door het ras waarin je bent geïnteresseerd en niet iemand die daarnaast ook nog verschillende andere rassen fokt.
   
 • Een goede fokker is iemand die op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, erfelijkheid en elementaire genetica.

  Een goede fokker is iemand die zich met een zekere regelmaat "bijschoolt".
   
 • Het is iemand die met zorg een reu uitkiest die het best past bij zijn teef qua gezondheid, karakter en uiterlijk.
   
 • Het is iemand die met de pups omgaat en ze behandelt alsof hij ze zelf zou houden voor de rest van hun leven.
   
 • Het is iemand die je enerzijds alle mogelijk informatie verstrekt en je anderzijds kritische vragen stelt over jezelf en wat je met de hond zal gaan doen.
   
 • Het is iemand die er van overtuigd wil zijn dat zijn pups bij een goed gezin terechtkomen.
   
 • Iemand die er ook later zal zijn wanneer je vragen hebt over de gezondheid, verzorging en de opvoeding van je hond.

  Bij de zoektocht naar een fokker moet je zeker de volgende criteria voor ogen houden. Op basis hiervan kan je aan de fokker alle mogelijke vragen stellen om de informatie te krijgen die je nodig hebt om uit te maken of hij op een verantwoorde manier fokt:

  De fokker nodigt je uit om vooraf op bezoek te komen om kennis te maken en ook wanneer de pups er zijn;
  Wanneer je op bezoek gaat bij de fokker, moet de moeder van de pups er altijd zijn;
   
 • De pups moeten grootgebracht worden in rechtstreeks contact met het gezin en de dagelijkse geluiden in een gezin, niet geïsoleerd (dus ook niet in de garage, de bijkeuken of een tuinhok !) – je hond zal immers wonen bij je gezin in huis en dat is waarmee hij gesocialiseerd moet zijn;

  De pups moeten samen grootgebracht worden en mogen niet van elkaar gescheiden worden; de fokker moet de officiële papieren van de ouderdieren kunnen overleggen (stamboom, oogonderzoek en DNA certificaten);

  Alle pups moeten worden onderzocht door een dierenarts en bij de fokker hun eerste inentingen krijgen en elke eigenaar moet een Europees paspoort ontvangen met daarin de identificatie (microchip) van de pup en vermelding van de eerste inentingen, ontwormingen en klinisch onderzoek;

  Puppies dienen voorzien te zijn van een ID transponder (microchip) en door de fokker reeds zijn ingeschreven in een door het ministerie erkende Databank;

 • Een goede fokker gunt zijn teef voldoende rusttijd tussen twee worpen en houdt zich aan het fokreglement van de rasvereniging;
  Een goede fokker geeft je schriftelijke instructies mee over hoe je de pup moet verzorgen, voeden en opvoeden;
  Een goede fokker wil graag weten hoe het met de pup gaat in zijn verdere leven en is bereid om je bij te staan met raad en daad ook lang nadat de pup is vertrokken.


  Met dank aan Mevr. Marleen De Winter, schrijfster van het originele artikel voor de toestemming en tot gebruik van haar artikel wat door ons een beetje is aangepast.

   

 

lhasa apso pup